Hot tomatsuppe der giver varmen. Vi har selv tørret røde chili. De kan holde sig meget længe i et glas med tætsluttende låg. Hot tomatsuppe smager herligt med en risbolle til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4-5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    Kj/Kcal: 1942/462
  • Energifordeling:
    Protein: 
    15 %
    Fedt: 
    18 %
    Kulhydrat: 67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    258/61
    Protein: 2 g
    Fedt: 
    1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød, evt. tørret, chilipeber
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 2 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • Ca. 250 g pasta efter eget valg

Tilbehør:

Sådan tilberedes hot tomatsuppe:

  1. Hak hvidløg fint.
  2. Rul chilien mellem håndfladerne, skær enden af, og ryst kernerne ud.
  3. Hak chilien fint, og svits den i olivenolien sammen med hvidløg i et par minutter.
  4. Hak peberfrugterne fint, og tilsæt dem sammen med rødvinseddiken
  5. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
  6. Tilsæt de flåede tomater, og lad det simre i yderligere 15 minutter.
  7. Tilsæt til sidst bouillon og pasta – tortellini er også særdeles velegnet, og så er der ingen, der kan klage over manglende kød :-).
  8. Lad den varme tomatsuppe småkoge, til pastaen er mør.
  9. Servér den rygende varme tomatsuppe med revet parmesanost og en risbolle til.

Vi håber, det vil smage!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer” – men kun pga. pastahjulene
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!