Retten som man enten elsker eller hader. Men sundt er det med en gang hjerter. Her hjerter i flødesovs – og rødbeder. Komme hvad der komme vil, bare der er rødbeder til.

Personer

Minutter

Hjerter i flødesovs skulle efter sigende være en dansk ret. På højde med dansk bøf med bløde løg. Men det er der nok nogen, der ikke er helt enig i.

Ingredienser

  • 1 kg kalvehjerter
  • 2 løg (a ca. 60 g)
  • 225 g champignon
  • 1 spsk. stegemargarine
  • 2 spsk. paprika
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl fløde 9 %
  • 2 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 8 skiver syltede rødbeder (ca. 100 g)

Sådan tilberedes hjerter i flødesovs

  1. Rens hjerterne for fedt og evt. sener, og skær dem ud i stykker på ca. 5 x 5 cm.
  2. Pil løgene, og skær dem i halve skiver. Skær roden af champignonerne og skyl dem.
  3. Brun margarinen i en stor tykbundet gryde, og brun løgene. Tilsæt herefter paprika, champignon og hjertestykkerne. Brun det hele i ca. 5 min., og tilsæt herefter vand, så det dækker. Tilsæt ekstra vand undervejs efter behov. Lad det hele simre i 3 timer.
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det dækker. Læg låg på, og bring i kog, når det passer med tiden med hjerterne. Lad kartolerne koge møre (ca. 15 minutter afhængig af størrelse).
  5. Rør majsstivelsen ud i fløden, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
  6. Mos kartoflerne, og rør mælken i. Smag til med salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 3½ timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2216/528
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     325/77
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med hjerter

Stegt kalvelever med selleri

Kalvehjerte i soyasauce og tomat

Hjerter i tomatsauce

Hjertesauce med kartoffelmos


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjerter i flødesovs
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)