Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs
Print This Post Print This Post

Retten som man enten elsker eller hader. Men sundt er det med en gang hjerter. Her hjerter i flødesovs.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 3½ timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2216/528
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 325/77
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 1 kg kalvehjerter
  • 1 spsk. stegemargarine
  • 2 løg (a ca. 60 g)
  • 2 spsk. paprika
  • 225 g champignon
  • 1 kg kartofler
  • 2 dl fløde 9 %
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 8 skiver syltede rødbeder (ca. 100 g)

Sådan tilberedes retten:

  1. Rens hjerterne for fedt og evt. sener, og skær dem ud i stykker på ca. 5 x 5 cm.
  2. Pil løgene, og skær dem i halve skiver. Skær roden af champignonerne og skyl dem.
  3. Brun margarinen i en stor tykbundet gryde, og brun løgene. Tilsæt herefter paprika, champignon og hjertestykkerne. Brun det hele i ca. 5 min., og tilsæt herefter vand, så det dækker. Tilsæt ekstra vand undervejs efter behov. Lad det hele simre i 3 timer.
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det dækker. Læg låg på, og bring i kog, når det passer med tiden med hjerterne. Lad kartolerne koge møre (ca. 15 minutter afhængig af størrelse).
  5. Rør majsstivelsen ud i piskefløden, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
  6. Mos kartoflerne, og rør mælken i. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

 

Speak Your Mind