En skøn aspargessuppe lavet fra bunden, så bliver det ikke bedre. Hertil skal der selvfølgelig også serveres noget lækkert brød.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • Et par gode kalve- eller oksekraftben – alternativt kan oksebouillon bruges. Det vil nedsætte tilberedningstiden, men det gør også suppen mindre kraftig og smagfuld
  • 2 skalotteløg
  • 1 porre
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 1-2 pastinakker
  • 2 gulerødder
  • 1 rød chilipeber
  • 1 dusk frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 2 ds. hvide aspargessnitter
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 25 g stegemargarine
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 250 g grønne asparges
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes hjemmelavet aspargessuppe med grønne og hvide asparges

  1. Svits kraftbenene i en stor gryde uden tilsat fedstof, svits godt på alle sider.
  2. Skær grøntsagerne i grove stykker.
  3. Svits grøntsagerne sammen med benene.
  4. Tilsæt vand, så det dækker – hæld evt. mere i undervejs, så der bliver suppe nok – laurbærblade og timian.
  5. Kog ved svag varme et par timer. Skum et par gange undervejs.
  6. Si suppen i et klæde.
  7. Kom suppen tilbage i den rengjorte gryde.
  8. Lad de hvide aspargeser dryppe af, og hæld væden i suppen.
  9. Rør mel og margarine godt sammen til en “smør”-bolle, og kom den i den kogende suppe, og lad den ligge et par minutter.
  10. Pisk herefter grundigt, så den opløses helt uden klumper.
  11. Lad suppen koge 10 minutter uden låg.
  12. Knæk den nederste, seje del af de grønne asparges, og kog aspargesene i letsaltet vand i et par minutter.
  13. Hæld fløden i suppen, og kog op igen.
  14. Tilsæt hvide og grønne asparges, og varm igennem.
  15. Servér med grydebrødet.

Husk, at den nederste del af asparges, skræller og lignende – fra pastinak, løg, porrer osv. – kan bruges til en grøntsagsbouillon. Du skal blot sørge for, at jord og andre urenheder er skyllet væk. Lad “skraldet” koge i vand tilsat lidt salt i et par timer. Si bouillonen, og frys den ned i isterningposer. Så har du altid en bouillonterning til at give smag til din sovs eller suppe.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2½-3 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1113/265
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     186/45
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 6 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!