Grøn er vårens hæk, og det er vores risotto også med undtagelse af de hvide ris og de sorte oliven. En lækker og nem risotto.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 2860/681 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 62 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 478/114
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 2 spsk. let, flydende margarine
- 4 dl risottoris
- 2 løg
- ¾ liter grøntsagsbouillon
- 200 g bælgede ærter
- 1 broccoli
- 1 dl friskhakket persille
- 150 g revet, mager ost, 20+
- 4 spsk. kapers
- 75 g sorte oliven
- Salt
Tilbehør:
- 2 naanbrød drysset med nigellafrø i stedet for Herbes de Provence
Sådan tilberedes grøn risotto med sorte oliven:
- Hak løgene fint.
- Varm margarinen i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits ris og løg i ca. 1 minut.
- Tilsæt bouillon og ca. 1 tsk. groft salt, og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
- Del broccolien i små buketter.
- Hak kapers og de sorte oliven.
- Vend ærter, broccoli, persille og 100 g af osten i retten.
- Varm risottoen igennem, og smag til.
- Servér straks sammen med resten af osten, kapers og oliven – som drys.