Koldhævede boller er en perfekt måde at få friskbagte morgenboller på. Gør det hele klar aftenen før, sæt det i køleskabet og gå i seng. Stå op, pensl bollerne, stil dem i ovnen, tænd, og dæk så bord imens, eller gå i bad, eller hvad du nu lige kan få 25 minutter til at gå med.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 12 boller
- Tilberedning: 15 minutter aftenen før + 22 minutter om morgenen.
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 604/114 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 76 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 991/237
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 42 g
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2 dl minimælk
- ½ dl kærnemælk
- 3 spsk. let, flydende margarine
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 175 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvedemel
- Evt. birkes.
Sådan tilberedes koldhævede boller:
- Aftenen før: Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt margarine og de øvrige ingredienser.
- Slå dejen sammen.
- Tag den ud på et meldrysset bord, og ælt den smidig.
- Del dejen ud i 12 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og sæt hele bagepladen i køleskabet natten over.
- Næste morgen: Pensl de koldhævede boller med æg, drys evt. med birkes, og stil pladen i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200° C, og bag bollerne i 25 minutter.
Dommen: