Denne fiskegratin her er virkelig lækker. Det tager lidt tid at lave, men det er det værd. Og løgkompot og kartoffel-jordskokmos kan sagtens anvendes til tilbehør til andre retter.

Det lyder måske lidt fedtet med kun ½ bolle til hver, men det er alt rigeligt. Man kunne også portionsanrette inden tilberedning og bruge dem som forret eller på buffeten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1906/454
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 53 %
    Alkohol: 6 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     349/83
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g torskefilet – eller sej, kuller eller anden torskefisk
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 4 rødløg
  • 1 1/3 dl hvidvin
  • 2 spsk. kapers
  • 700 g kartofler
  • 350 g jordskokker
  • 1 bdt. persille
  • 2 fed hvidløg
  • ½-1½ dl minimælk

Tilbehør:

  • 2 grovboller
  • 4 dl icebergsalat

Sådan tilberedes fiskegratin:

  1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i tern, og kog dem helt møre i usaltet vand.
  2. Pil rødløgene, og hak dem groft, og svits dem i 1 spsk. margarine, til de bliver klare og let gennemsigtige.
  3. Hæld hvidvin over, og lad rødløgene dampe, til de er helt møre.
  4. Tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 200° C.
  6. Pil hvidløgene, og hak persillen.
  7. Mos kartofler og jordskokker, når de er møre. Rør persille og presset hvidløg i.
  8. Pisk mælk i, til mosen har en luftig, men fast konsistens. Smag til med salt og peber.
  9. Skær benene ud af fisken. Mærk først efter med fingrene, hvor de ligger, og skær derpå forsigtigt på begge sider af benene, så de kan fjernes i et langt stykke.
  10. Smør et ildfast fad med det sidste margarine, og læg fisken i – læg evt. tynde ender lidt ind over hinanden, så de ikke bliver tørre under ovnstegningen.
  11. Krydr fisken med salt.
  12. Læg løgkompotten over i et jævnt lag, og mosen ovenpå, ligeledes i et jævnt lag.
  13. Sæt gratinen i ovnen i ca. 20 minutter – hvis du vil have en gylden top, kan du tænde for grillen til slut.
  14. Sæt bollerne ind de sidste 5-7 minutter.
  15. Skær bollerne i 4 skiver, og server den varme fiskgratin med salat og to skiver boller til hver.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!