En dejlig sund og nærende ret, som er hurtigt lavet. Garam masala er et blandingskrydderi, der bruges meget i pakistansk mad. Det kan købes i de fleste velassorterede dagligvarebutikker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1179/281 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 304/72
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 2 tsk. garam masala
- 1 bouillonterning
- 1 løg
- 2 porrer
- 1 pastinak
- 5 gulerødder
- 250 g jordskokker
- 250 g kartofler
- 2 dl vand
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fars i rodfrugter:
- Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
- Hak løget, og svits det sammen med kødet.
- Tilsæt garam masala.
- Skræl grøntsagerne, og skær dem i skiver.
- Kog alle grøntsagerne undtagen porrer i 5 minutter.
- Tilsæt alle grøntsagerne til kødet under omrøring.
- Tilsæt vand og bouillonterning.
- Lad retten snurre under låg ca. 15 minutter, til grøntsagerne er tilpas møre.
- Smag til med salt og peber.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”