Nu skal du jo ikke tro, det er fordi, det snart er nytår, at vi har sennepssauce med æg og torsk på menuen. Eller måske er det. Men det er i hvert fald også fordi, det smager skønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1519/362 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/83
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 225 g torskefilet
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g kartofler
- 2 skiver bacon
- 1 par skiver rødløg
- 1 spsk. revet peberrod
- 2 skiver syltet rødbede
- 1 æg
- Lidt grønt – f.eks. persille, spinat eller rucolasalat
- 2 dl hjemmelavet sennepssauce
Sådan tilberedes dampet torsk i sennepssauce:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker.
- Læg fisken i et ovnfast fad, penslet med margarine.
- Krydr med salt og peber.
- Damp fisken i ovnen i ca. 10 minutter.
- Læg ægget i kogende vand, og lad det koge i 6-8 minutter, afhængig af hvor hårdt du ønsker det.
- Varm sennepssaucen.
- Steg baconen – enten i mikroovnen eller på en stegepande.
- Læg det på fedtsugende papir.
- Skær rødbedeskiverne i stave.
- Riv peberroden
- Anret torsk og kartofler i sennepssaucen med de øvrige ingredienser oven på.