Flot ser det ud, og lækkert smager det. Her er både noget for ganen og for øjet. Synes du et kyllingeunderlår er for lidt pr. person, så kan retten fedtmæssigt godt bære to underlår pr. person eller et helt kyllingelår pr. person. I stedet for kyllingelår, kan du bruge en hel kylling og klippe den i dele, inden bruning. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 150 g tørrede kikærter
  • 2 løg
  • 4 kyllingeunderlår
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • Ca. ½ tsk. safran
  • Skal af 1 citron
  • Saft af 2-3 citroner – ca. 1 dl
  • 4 dl vand
  • 500 g broccoli
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes citronkylling

  1. Sæt kikærterne i blød i mindst 10-12 timer.
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne, og kog dem i et nyt hold vand – let saltet – i ca. 1½ time, til de er helt møre, men uden at koge ud.
  3. Kog risene efter anvisningen på emballagen.
  4. Pil, og hak løgene.
  5. Brun kyllingelårene i en gryde i olien.
  6. Krydr dem med salt og peber.
  7. Tag kyllingelårene op af gryden, og brun løgene.
  8. Tilsæt presset hvidløg, revet ingefær, spidskommen, chiliflager og safran.
  9. Lad det stege et par minutter under omrøring.
  10. Tilsæt citronskal revet eller i strimler, citronsaft, vand og kylling.
  11. Lad det hele simre under låg i ca. ½ time, til kyllingelårene er gennemstegt. Vend dem evt., når halvdelen af tiden er gået, hvis væden ikke dækker helt. Kyllingen er stegt, når saften, der kommer ud, når du stikker i dem med en kødnål, er klar. Den må ikke være blodig.
  12. Skyl broccolien, og skær den i buketter, og skær stokken i små tern.
  13. Kom kikærter og broccoli i gryden, og varm igennem et par minutter. Broccolien skal stadig have bid.
  14. Smag til med salt, peber og citron.
  15. Servér straks med ris.

Du kan sætte kikærterne i blød aftenen før eller om morgenen, inden du skal ud ad døren.

Bruger du hele kyllingelår eller kylling klippet/skåret i mindre stykker, skal retten simre i noget nær 1 time.

Det er nemmere at presse citronen, hvis du giver den 10 sekunder i mikroovnen – især hvis citronen ikke er helt moden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2418/576
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     511/122
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!