Brændende kærlighed fra havet er en lækker variation af den velkendte brændende kærlighed. Eventuelle rester kan anvendes til gratin dagen efter.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2023/482
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 349/83
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 75 g lufttørret skinke
  • 1 fennikel
  • 3 store løg
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 600 g torskefilet
  • 1 kg kartofler
  • ½ dl stærk grøntsagsbouillon
  • ½ dl kartoffelvand
  • 1 bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes brændende kærlighed fra havet:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Steg skinken sprød på en tør, varm pande. Bræk herefter skinken i strimler, og sæt den til side.
  3. Skær fennikel i tynde skiver, og løg i fine tern.
  4. Knus fennikelfrøene i en morter, og rist dem i ½ spsk. olie på panden.
  5. Tilsæt fennikelskiver og løg, og steg det.
  6. Tag det af panden, og hold det varmt.
  7. Krydr fisken med salt og peber, og steg den i den resterende olie i 2-3 minutter på hver side.
  8. Mos de kogte kartofler med bouillon og kartoffelvand, og pisk dem til en lind mos.
  9. Hak dild – gem lidt til pynt – og tilsæt.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Anret det hele på en tallerken. Først kartoffelmosen, så løgblanding og skinke og derpå fisken.
  12. Pynt med dild.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!