En lækker ret der også sagtens kan serveres kartofler til. Den kan også i nødstilfælde tilberedes med tørrede krydderurter, men det bedste resultat opnås med friske.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1901/453
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt:
     11 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 532/127
    Protein: 10 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18  g

Ingredienser:

  • 4 kyllingebrystfileter (uden skind og ben)
  • 1 porre
  • 2 tsk. frisk basilikum
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 tsk. hakket timian
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 4 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning
  • 6 spsk. fløde 9 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes basilikumkylling:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Sæt vand over til ris, og kog dem efter anvisningen på posen.
  3. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, drys med salt og peber, og kom 2 dl vand ved.
  4. Stil det i ovnen i 25-30 minutter. Kom evt. mere vand ved, hvis det koger tørt.
  5. Ordn porren, og skær den i fine strimler, og svits den kort på en pande uden fedtstof.
  6. Hak basilikum og persille, og tilsæt det.
  7. Tilsæt væden fra kyllingen og yderligere 2 dl vand, og smuldr den halve bouillonterning i.
  8. Lad det hele koge ved svag varme ca. 5 minutter.
  9. Rør fløde i, jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og giv sovsen et opkog.
  10. Tilsæt timian, og smag til med salt og peber.
  11. Læg kyllingefileterne ned i sovsen.
  12. Servér med ris.

 

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”