Bankekød er en gammelkendt ret, men vi har her givet den lidt nye tiltag. Selv kartoffelmosen har fået et pift i en anden retning.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g oksebov eller -tykkam
  • 2 tsk. stødt allehånde
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 tsk. olie
  • 3 løg
  • 300 g bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. chiliflager
  • 2 laurbærblade
  • 1 fennikel
  • 1 stort æble – helst syrligt
  • 600 g kartofler
  • 3 dl minimælk
  • 1/2 bdt. persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bankekød med indisk touch

  1. Skær kødet i tynde skiver, og bank dem let med den flade side af en kokkekniv.
  2. Bland 2 tsk. salt, 2 tsk. peber, allehånde, koriander og timian i en pose.
  3. Tilsæt kødet og ælt, gnid, ryst og vend, så krydderierne bliver godt fordelt på kødet.
  4. Tilsæt herefter mel, og gentag proceduren.
  5. Steg kødet i en stor stegegryde i 2 tsk. olie  på begge sider til kødet har taget lidt farve – ca. 2 minutter på hver side.
  6. Pil løgene, og skær dem i både.
  7. Skær bladselleri i tykke skiver.
  8. Hak hvidløgene.
  9. Vend løg, bladselleri, hvidløg, chili og laurbærblade i gryden sammen med kødet.
  10. Hæld ½ l vand ved, og læg låg på.
  11. Lad retten simre for svag varme, til kødet er helt mørt – ca. 1 time.
  12. Skær fennikel i tern.
  13. Skræl æblet, og skær det i både.
  14. Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte.
  15. Svits fennikelternene i 1 tsk. olie 2-3 minutter i en stor gryde, vend æblerne i, og svits yderligere 1 minut.
  16. Tilsæt kartoflerne, og hæld vand ved til det dækker.
  17. Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 30 minutter.
  18. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre på eftervarme.
  19. Skyl, og hak persillen.
  20. Varm mælken og persillen op i en gryde.
  21. Pisk kartoflerne til mos, pisk den varme mælk i, og smag til med salt og peber.
  22. Servér kartoffelmosen til det lækre bankekød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1899/452
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     306/73
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!