Denne opskrift på bananmuffins, har vi modtaget fra Simone. Vi har ændret lidt i ingredienserne for at få de lækre bananmuffins fedtfattige. Husk du kan også indsende din opskrift, som vi så lægger på siden.
  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 8-12 stk. – afhængig af størrelsen på formene
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 
    1309/312
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1199/286
    Protein: 5 % 
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 45 %

Ingredienser:

  • 1 moden banan
  • 70 g mørk chokolade
  • 100 g Becel let, flydende margarine
  • 2 dl sukker – gerne rørsukker
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl minimælk
  • 3 dl mel

Sådan tilberedes de lækre bananmuffins:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Pisk sukker og margarinen sammen – med håndmikser eller i røremaskine – til det bliver luftigt.
  3. Tilsæt æg og æggehvider, og pisk igen.
  4. Tilsæt mel og mælk, og pisk det hele godt sammen.
  5. Tilsæt til sidst bagepulver, vanilje, birkes, moset banan og hakket chokolade.
  6. Pisk indtil det er en ensartet dej.
  7. Hæld dejen i muffinsforme fyldt ca. 2/3 op.
  8. Bag i ovnen i ca. 20 minutter – afhængig af størrelse – til de lækre bananmuffins er gennembagte.
Har du også lyst til at indsende din egen opskrift, så kan du gøre det her.

 

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Momse: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Goffe: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!