Denne opskrift på bananmuffins, har vi modtaget fra Simone. Vi har ændret lidt i ingredienserne for at få de lækre bananmuffins fedtfattige. Husk du kan også indsende din opskrift, som vi så lægger på siden.

Stk. ca.

Minutter

Vi er så glade for Simones opskrift. Det er altid rart med variation. Hvilken favoritopskrift har du, som du godt kunne tænke dig, vi gjorde fedtfattig – hvis vi kan, naturligvis. Hvis vi ikke kan, kommer den med i den sorte gryde i stedet.

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 70 g mørk chokolade
  • 100 g Becel let, flydende margarine
  • 2 dl sukker – gerne rørsukker
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl minimælk
  • 3 dl mel

Sådan tilberedes de lækre bananmuffins

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Pisk sukker og margarinen sammen – med håndmikser eller i røremaskine – til det bliver luftigt.
  3. Tilsæt æg og æggehvider, og pisk igen.
  4. Tilsæt mel og mælk, og pisk det hele godt sammen.
  5. Tilsæt til sidst bagepulver, vanilje, birkes, moset banan og hakket chokolade.
  6. Pisk, indtil det er en ensartet dej.
  7. Hæld dejen i muffinsforme fyldt ca. 2/3 op.
  8. Bag i ovnen i ca. 20 minutter – afhængig af størrelse – til de lækre bananmuffins er gennembagte.
Har du også lyst til at indsende din egen opskrift, så kan du gøre det her.

Skulle du mod forventning få bananmuffins i overskud, du ikke kan spise, kan de fryses til en senere lejlighed, eller du kan bruge dem i romkugler.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 8-12 stk. – afhængig af størrelse
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
     1309/312
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1199/286
    Protein: 5 g
    Fedt: 10 g
    Kulhydrat: 45 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!