En velsmagende og drøj leverpostej. Kan serveres lun eller kold – evt. på et stykke godt, hvidt brød. Leverpostejen er så kraftig i smagen, at det ikke er nødvendigt at smøre tykt på, hvilket jo er en fordel, når nu du gerne vil spise fedtfattigt.

Antal g ca.

Minutter

Bager du lyst brød selv, så prøv at udskifte en tredjedel af hvedemelet med sigtemel. Det giver et lidt grovere, men virkelig lækkert brød, som vil smage godt under den lune leverpostej. Til frokost skal du selvfølgelig have et groft, fiberrigt rugbrød under. Og her kan du spise leverpostejen kold eller lun.

Ingredienser

  • 300 g andelever – og evt. hjerte
  • 1 kogt kartoffel
  • 1 løg
  • 1½ spsk. olie
  • 1 dl bouillon
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. cognac
  • Timian
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes andeleverpostej

  1. Skær evt. urenheder fra indmaden, og dup den tør.
  2. Pil, og hak løget fint.
  3. Brun indmad og løg i olien.
  4. Krydr med salt, peber og timian.
  5. Steg ca. et par minutter på hver side, de skal lige være gennemstegte (føles faste men ikke hårde).
  6. Tag indmaden op, og kog panden af med bouillon, balsamico og cognac.
  7. Blend indmaden sammen med løg, kartoffel og den indkogte bouillon, til det bliver en jævn og glat masse (som leverpostej).
  8. Smag evt. til med ekstra salt, peber og timian.
  9. Rist evt. et par stykker lyst, godt brød på en tør pande, og smør andeleverpostej på, og servér med agurk eller surt.
  • Kategori: Frokost
  • Antal: 1 leverpostej a ca. 400 g
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. leverpostejmad:
    KJ/Kcal:
     600/143
  • Energifordeling på en rundtenom rugbrød:
    Protein: 14 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 71 %
    Alkohol: 1 %

 

  • Næringsindhold pr. 100 g (uden brød):
    KJ/Kcal:
     632/151
    Protein: 12 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 8 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!