Let og luftig æggekage. Lavet i ovnen, så den stort set passer sig selv, og så der kun skal anvendes et minimum af fedtstof. 

Personer

Minutter

Æggekagen kan godt sætte sig lidt i bunden, især hvis du ikke lige får ”skubbet”/”vendt” æggemassen i starten. Salaten kan selvfølgelig varieres efter smag og behag. Vi får gerne ”tøm køleskabet”-salat, og denne variation var så, hvad der var i køleskabet denne gang.

Ingredienser

  • 7 spsk. mel
  • 7 dl minimælk
  • 1 tsk. olie
  • 1 pakke tørret skinke
  • 4 røde, solmodne tomater
  • 1 bdt. purløg
  • 1 salathoved
  • ½ agurk
  • 1 ds. majskerner
  • 2 snackpebre
  • 200 g salattern
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes æggekage i ovn med tomater

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Pisk mel, mælk og æg sammen.
  3. Tilsæt klippet purløg.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Hæld blandingen i ovnfast fad smurt med olie.
  6. Sæt det i ovnen i 20-25 minutter. ”Skub” æggemassen lidt rundt med en palet efter 5 og 10 minutter.
  7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
  8. Læg tomatskiverne i æggekagen, mens den stadig er lidt flydende og svampet.
  9. Læg skinkeskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og stil dem i ovnen i 15 minutter.
  10. Skyl salat, agurk og snackpebre, skær det i mindre stykker, og bland det sammen.
  11. Bland majskerner og salattern i salaten.
  12. Pynt æggekagen med skinken, og servér med salat og rugbrød.

Smager dejligt på et stykke rugbrød til frokost dagen efter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2355/561
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     408/97
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!