Tag madkurven på armen

Tag madkurven på armen

Åhh, at pakke en madkurv og tage en tur i skoven eller på stranden. Vi sørger for opskrifterne, så håber vi “en anden” sørger for vejret.

En madkurv skal ikke bare bestå af 4 madpakker med henholdsvis fiskefilet, æggemad, leverpostej og et stykke med rejer. En madkurv kan også bestå af nogle stegte bøffer, lidt salat, burgerboller og diverse andet tilbehør, og så kan burgeren samles, når man er nået frem til bestemmelsesstedet.

Tag grillen under armen

Du kan jo også tage en lille grill eller en engangsgrill med dig – du skal så bare lige sikre dig, at du må tænde ild, dér hvor du bestemmer dig for, at I skal spise. Det er nemlig ikke alle steder, du må tænde ild. Du skal selvfølgelig også sikre dig, at slukke ilden ordentligt, inden I tager hjem – og helst med vand, så andre besøgende eller dyr ikke kommer til skade, hvis de træder i de varme gløder/kul/træ.

Madkurv i skov eller på strand

Men du kan også lave nogle lækre retter i forvejen og lægge dem i madkurven.

Find et godt sted. Tjek for myretuer eller andre gener. Sæt jer evt. lidt i skyggen, hvis det er midt på dagen, eller tag en lille parasol med, da det ellers kan blive en ubehagelig oplevelse senere.

Husk nu at efterlade lysningen, gyden, eller hvor I nu finder plads i samme stand eller bedre, når I forlader den, som da I kom. Tag evt. en affaldspose med hjemmefra, hvis der ikke er skraldespand i nærheden. Engangsservice er godt, bare ikke i naturen.

Har du pakket rigtigt bestik, glas eller andet, som skal med hjem og vaskes, så tag en pose med til at transportere det hjem i, så kurven ikke bliver beskidt.

Husk også drikkevarer og servietter eller køkkenrulle. Et tæppe vil også være en god idé, så I ikke skal sidde på den bare skovbund eller sandstrand.

God fornøjelse!

Pirogger med røget laks

Andet steds her på sitet er der en opskrift på pirogger med fars og porre, Hvor gør vi opmærksom på, at de kan fyldes med meget andet lækkert fyld. Her er de med røget laks.

læs mere

Pulled pork-burger

Trukket svinekød! Har du ikke smagt pulled pork, så giv dig tiden til at lave det, for det smager skønt og er al tiden værd.

læs mere

Små, krydrede bøffer med tzatziki

En herlig ret med tzatziki, lidt krydret, og nok ikke den ret, man skal spise dagen før, man skal til jobsamtale. Retten tager lidt tid at lave, så lav den evt. på en fridag.

læs mere

Pizzasnegle

Lækre pizzasnegle til madpakken. De er nemme at have med at gøre. Nemme at lave og nemme at spise. Tag en snegl ud af fryseren om morgenen, så er den optøet og klar til frokost.

læs mere

Pølsehorn

De kan nydes såvel kolde som varme eller lune. Tag dem ud af fryseren om morgenen, og læg dem i madpakken, og de er tøet til frokost.

læs mere

Salat med edamame bønner og gedeost

Dejlig frisk salat med lækre ingredienser, såsom bl.a. de skønne edamame bønner og friske grønne asparges. Faktisk består denne salat kun af fire ting – og så lige en ciabattabolle til.

læs mere

Sandwich med æggesalat

Lidt andet til madpakken eller madkurven? Prøv denne sandwich med æggesalat. Til et mellemmåltid eller til frokost. Kan sagtens laves aftenen før uden at blive kedelig.

læs mere

Hyldeblomstsaft

Lige nu er det blomstringstid for hylden, så her er en opskrift på noget lækker saft. Saften kan drikkes eller bruges til at give smag i lækre retter, f.eks. Kylling med æble og basilikum eller Kalvecuvette i hyldeblomst med agurkesalat og jordbær.

læs mere

Spinattærte

Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden passer tærten sig selv i ovnen. Andet fyld kan naturligvis og bruges, men herligt smager denne version.

læs mere

Kirsebærsaft

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet saft. Fortyndes og nydes iskold med masser af isterninger.

læs mere

Mælkebøttesaft

Stop mælkebøtternes formering. Pluk hovederne nu, inden de bliver til hvide skærme … og drik dem.

læs mere

Friske forårsruller

Friske forårsruller. Det kan varieres i det uendelige. Kål af forskellig slags. Grøntsager af forskellig slags. Skaldyr af forskellig slags. Stegt kød af forskell…….. osv. osv. Der er lidt forarbejde med at skære og snitte, men ellers er det bare ren hygge og god smag.

læs mere

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

About The Author

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Gratis madplan og guide!

Annonce

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med inspiration til, hvordan du gør din madlavning sundere.

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spamfilter for din gratis e-bog.

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Vil du gerne leve sundere, men kan ikke undvære alle de der gode retter, du plejer at spise?

Så abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din madlavning meget sundere, uden det går ud over smagen!

 

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spam-filter for linket til din gratis e-bog

Share This