Madpakke-revolutionen

Madpakke-revolutionen

Det er måske lidt overdrevet at kalde det for en revolution, men har du besluttet dig for, at du vil til at have en sund og spændende madpakke med på arbejde eller i skole eller vil give børnene en sundere og mere indbydende madpakke med i skole, så sug til dig af ideer her.

Her er masser af spændende alternativer til de 3 flade med leverpostej, ost og pølse.

Det er igen blevet tid til madpakker. I skolen og på arbejdet. “Jeg køber altid bare en burger eller sandwich. At lave madpakke er alt for besværligt, og maden bliver ulækker af at stå fra aftenen før eller bare fra om morgenen!”

Lyder det bekendt? Nej, altså, kom nu op af sofaen. Så er det heller ikke værre. Du kan lave madpakker om aftenen efter aftensmaden, eller du kan lave den om morgenen, inden I skal ud ad døren. Det er lidt en smagssag, hvad der passer dig bedst. Men tag endelig gerne børnene med i madpakkeproduktionen. Er de store nok til at smøre selv, så kan I jo lave en ordning, hvor I skiftes. Det er altid spændende at åbne en madpakke, som man ikke selv har lavet og derfor ikke ved, hvad der er i.

Kantineordning

“Det er nemmere med kantinens mad, den er måske ikke så sund, men jeg betaler jo alligevel til den”. På mange arbejdspladser er der kantineordning, hvor der enten er kantinepersonale, der laver maden, eller hvor man får maden udefra. Det er ikke altid lige sundt – eller fedtfattigt – men hvis du betaler til den, tænker du måske, at det er spild af penge og tage sin egen madpakke med. Men faktisk er det sådan, at selvom kantineordning bliver trukket over din løn, kan du framelde dig. Og det kan godt være ALLE DE ANDRE er med i ordningen, men det er måske fordi, de også tror, at det er en tvungen ordning.

Jeg har selv engang arbejdet et sted med katineordning, og der var bestemt ikke noget galt med maden, men jeg syntes, det var for dyrt i forhold til, at jeg hører blandt de småtspisende, og jeg syntes, det var ærgerligt, at mine egne leftovers fra aftensmaden tit gik til spilde. Så jeg meldte mig ud. Det endte faktisk med, at mange af mine kollegaer var spændte på at se, hvad jeg havde med i madpakken og spurgte, om jeg ikke kunne lave en madordning, de kunne være med i. 😀

En anderledes madpakke

En madpakke behøver ikke være kedelig. Har du adgang til mikrobølgeovn på dit arbejde, er det helt perfekt. Rigtig mange ting kan hurtig varmes i den. Et køleskab på arbejdspladsen/i skolen ville være ideelt, men ellers kan man anskaffe sig en madkasse med køleelement i.

Husk, at supper sagtens kan holde sig varme i en god termoflaske.

At lave madpakke har også den fordel, at mange madrester kan blive brugt, så du undgår madspild.

Lav evt. en aftale/et væddemål med en kollega, om hvem der er mest kreativ, hvem der holder ved længst. Udveksl gerne ideer. Og kom så i gang 😉

Evnen til at gide er at skubbe til side, om man gider gide!

Så kom nu i gang.

Madpandekager med fyld

Om man laver pandekagerne selv eller køber færdiglavede er valgfrit, men vælg nogle, der ikke er for fede. Det står dig frit for, hvad du vil fylde dem med. Vi giver dig her et eksempel med oksefars tilsat forskellige smagfulde ingredienser.

læs mere

Pitabrød

Børne- og ungemad, så det er en lyst, men også lækkert for os voksne. Endvidere er pitabrød også godt til madpakken. Fyldet kan man jo selv variere, og det ændrer jo selvfølgelig også på næringsindholdet.

læs mere

Brunkål

Herlig dansk vinterret. Brunkål passer sig selv, dog skal man være varsom med sukkeret, at det ikke svider på. Husk, det er en den store gryde, der skal i brug. Retten fylder meget til at starte med. Du kan faktisk også bruge rødkål i stedet for hvidkål.

læs mere

Rissalat

Rissalaten smager også fantastisk, hvis salatternene udskiftes med tofu. Salaten er velegnet som tilbehør eller som en selvstændig frokost eller forret.

læs mere

Pizzasnegle

Lækre pizzasnegle til madpakken. De er nemme at have med at gøre. Nemme at lave og nemme at spise. Tag en snegl ud af fryseren om morgenen, så er den optøet og klar til frokost.

læs mere

Pølsehorn

De kan nydes såvel kolde som varme eller lune. Tag dem ud af fryseren om morgenen, og læg dem i madpakken, og de er tøet til frokost.

læs mere

Skipperlabskovs

Det tager tid at lave skipperlabskovs, men det er det værd, og det meste af tiden passer det sig selv. Husk ikke at hælde for meget vand ved så hellere spæde lidt til undervejs hvis det bliver nødvendigt.

læs mere

Indbagt kylling

En rest lyst, stegt kød – kylling, fisk, skinke eller lignende – lidt fromage frais og lidt ost, så har du en lækker “crossaint”. Også god til frokostbordet.

læs mere

Kalv med estragon

Der er altså noget ved estragonsauce, som vi ikke kan stå for. Det smager bare så… uhmmmmmm. Retten tager lidt tid at tilberede, men det meste af tiden, står den over simrer, så man kan sagtens lave noget andet imens.

læs mere

Gullasch med kartoffelmos

En god, gammeldags, dansk ret… fra Ungarn. Sønnike har lige været på brobygningsforløb som kok, og de havde lavet gullasch, så det fik han lov til at genopfriske sammen med bonuslillesøster.

læs mere

Bankekød

Den gode, gammelkendte ret med kartoffelmos og en velsmagende sovs. Det tager lidt tid at lave, men det passer jo sig selv det meste af tiden.

læs mere

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

About The Author

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Gratis madplan og guide!

Annonce

Share This

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med inspiration til, hvordan du gør din madlavning sundere.

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spamfilter for din gratis e-bog.

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Vil du gerne leve sundere, men kan ikke undvære alle de der gode retter, du plejer at spise?

Så abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din madlavning meget sundere, uden det går ud over smagen!

 

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spam-filter for linket til din gratis e-bog