Torskefilet med limesauce er en ret, jeg kunne fristes til at kalde fem gode ting, og en del af dem har du garanteret allerede på lager. 

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ud over ingredienserne til selve retten, er der dog også lidt tilbehør. Jeg har valgt kogte kartofler og edamamebønner, men ris og grønne bønner eller ærter ville med garanti også smage godt til.

Ingredienser

  • 800 g torsk i fileter – anden fisk kan også bruges, f.eks. makrel, lange, kuller, hornfisk eller sej
  • 2 lime – økologiske, skallen skal også bruges
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1-2 fed hvidløg afhængig af størrelse
  • 200 g koldt, usaltet smør
  • 2 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 350 g edamamebønner

Sådan tilberedes torskefilet med limesauce

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Skær hvidløgsfeddene i skiver.
  3. Læg fiskefileterne i et porcelænsfad.
  4. Bland revet limeskal, limesaft, hvidvin og hvidløg sammen, og hæld det over torskefileterne.
  5. Lad fiskefileterne marinere i 30 minutter – vend undervejs.
  6. Skær imens det kolde smør i tern, og stil det på køl igen.
  7. Tag fisken op af marinaden, og si marinaden over i en lille gryde.
  8. Bring marinaden i kog, og lad den simre, til der kun er 2-3 spsk. tilbage.
  9. Varm imens olien i en stegepande, og steg torskefileterne – evt. ad 2 gange – i 3-4 minutter, til de er gennemstegt. Vend en enkelt gang undervejs.
  10. Hold torskefileterne varme.
  11. Damp edamamebønnerne, eller kom dem ned til kartoflerne 5 minutters tid, før kartoflerne er møre.
  12. Pisk smørret ind i den indkogte marinade ved lav varme. Én tern ad gangen. Pisk meget grundigt for hver tern.
  13. Når halvdelen af smørret er pisket ind i marinaden, kan du tilsætte større mængder ad gangen. Men pas på limesaucen ikke får for meget varme.
  14. Smag til med salt og peber, når alt smørret er tilsat.
  15. Sevér torskefileterne med limesauce, de kogte kartofler og edamamebønnerne.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3575/851
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 55 %
    Kulhydrat: 21 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     663/159
    Protein: 10 g
    Fedt: 10 g
    Kulhydrat: 8 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!