IKKE FEDTFATTIG

Når først kødet har ligget og hygget sig i et par timer, så er det så mørt og lækkert, at det næsten smelter på tungen – lidt ligesom pulled pork.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2126/506
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 41 %
    Kulhydrat: 38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 274/66
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 550 g nakkefilet
  • 25 g stegemagarine
  • 3 spsk. paprika
  • 8 champignoner
  • 3 kartofler
  • 1 porre
  • 5 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 4 tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 2½ dl kokosmælk
  • ½ l okseboullion
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Bredbladet persille

Sådan tilberedes simregryde med rodfrugter:

  1. Skær kødet ud i gode, store stykker.
  2. Varm 15 g af margarinen op i en stegegryde.
  3. Kom paprikaen i, og svits den.
  4. Brun kødstykkerne.
  5. Hæld bouillonen over.
  6. Skru ned på lav varme, når det koger, og lad det simre 1 time.
  7. Skær imens grøntsagerne i gode, store stykker.
  8. Tjek kødets mørhed, når der er gået 1 time.
  9. Tilsæt tomater og champignon, hvis kødet er mørt.
  10. Lad det hele simre videre i 20 minutter.
  11. Varm resten af margarinen op i en anden stegegryde.
  12. Svits peberfrugten og porren i margarinen.
  13. Hæld de øvrige grøntsager i, og lad det brune i ca. 5 minutter.
  14. Hæld de stegte grøntsager over i gryden med kødet.
  15. Skru igen ned på lav varme, når det hele koger, og lad det simre i 30 minutter.
  16. Jævn til sidst med kokosmælken, og kog op.
  17. Servér med bredbladet persille.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!