IKKE FEDTFATTIG

 

Denne ret bringer søde minder frem fra vores første ferie sammen, hvor vi spiste nachos på Lakolk. Og sad fast med bilen i sandet… Smiley

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal: 
    3531/841
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 49 %
    Kulhydrat:
     29 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     865/206
    Protein: 11 g
    Fedt:
     11 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 4 modne avocadoer
  • 4 spsk. barbecuesauce
  • 1 rødløg
  • 300 g cheddarost
  • 4 tomater
  • 300 g tortillachips
  • 6 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 limefrugt
  • Hot chilisauce
  • Frisk koriander
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes nachos med kylling og guacamole:

  1. Steg kyllingebrystfileterne på en grillpande, til de er gennemstegte.
  2. Krydr med salt, tilsæt barbecuesauce, og steg videre i et minuts tid.
  3. Halver avocadoerne, og fjern stenene og skrællen.
  4. Mos avocadoerne med en gaffel.
  5. Skær tomaterne i halve, og fjern kernerne.
  6. Skær tomatkødet i små tern.
  7. Pil og hak rødløget.
  8. Rør avocadomosen sammen med 2 spsk. græsk yoghurt, tomat og rødløg, og smag til med salt og limesaft.
  9. Tænd ovnen på 200° C.
  10. Riv cheddarosten groft.
  11. Fordel tortillachipsene på 5 tallerkner, og drys med revet cheddarost.
  12. Sæt tallerknerne i ovnen, til osten er smeltet.
  13. Skær kyllingebrystfileterne i skiver.
  14. Anret de varme nachos med kyllingebrystskiverne, græsk yoghurt, og servér med guacamole og resten af barbecuesaucen og den græske yoghurt, chilisauce, koriander og limebåde.

Dommen:

Natasvha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”