IKKE FEDTFATTIG

“Vingerne er nu engang det lækreste kød på kyllingen”. Det er der så delte meninger om, men det er hvad madmor her i huset synes. De er desværre også det fedeste kød på kyllingen, og de bliver ikke mindre fede af at blive tilberedt med denne lækre grillsauce.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1798/428
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 42 %
    Kulhydrat: 37 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 538/129
    Protein: 7 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 37 g

Ingredienser:

  • 600 g kyllingevinger
  • 1 spsk. worchestersiresauce
  • 30 g stegemargarine
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 130 g sukker
  • 2½ dl vand

Tilbehør:

  • 2 dl snittet hjertesalat
  • 2 dl snittet rucolasalat
  • 6-8 radiser
  • 4 tomater

Sådan tilberedes hotwings med grøn salat:

  1. Bring vand, margarine og sukker i kog i en pande, og kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
  2. Rør af og til, og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten.
  3. Kog karamellen ca. 13 minutter, eller til den bliver lysegul.
  4. Tænd ovnen på grill.
  5. Tag panden af varmen, og tilsæt worchestersiresauce og dijonsennep.
  6. Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Hvis den bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand.
  7. Vend kyllingevingerne i grillsaucen.
  8. Bag kyllingevingerne på bagepapir på en bageplade, ca. 10 minutter på hver side uden grillen.
  9. Snit salaten, skær tomaterne både, og radiserne i skiver.
  10. Servér salaten til vingerne.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!