Det er mest faconen på denne pizza, der overrasker. En stjerne pizza er naturligvis formet som en stjerne. Fyldet kan varieres i det uendelige, nøjagtig som på alle andre former for pizza.

Personer

Minutter

Altså, hjemme hos mig er der rigeligt mad til 4 personer, men vi spiser heller ikke så meget. Pizzaen her har jeg valgt at lave med fire forskellige slags indhold, 2 stjernespidser af hver. Det er ikke voldsomt meget fyld, der går til, så faktisk kan du lave den af usandsynligt små portioner rester.

Ingredienser

  • 30 g bacon – tern eller sliced
  • 1 rund fuldkornspizzadej (280 g)
  • 1 lille dåse tomatpasta (70 g)
  • 1 stor champignon
  • 25 g skinkestrimler
  • 4 tomater
  • 30 g gul peberfrugt
  • 40 g kebab
  • 25 g løg
  • 1 spsk. blåskimmelost
  • 100 g revet mager ost
  • Lidt æggehvide til at pensle med
  • 4 dl salat
  • 4 gulerødder
  • 4 cm agurk

Sådan tilberedes stjerne pizza

  1. Læg baconen på en tør, kold pande, og skru op på middel-høj varme.
  2. Lad baconen stege, til den er sprød og lækker, og læg den derefter på fedtsugende papir – f.eks. et stykke køkkenrulle.
  3. Knus baconen, når den er kølet af, hvis du har valgt sliced i stedet for tern.
  4. Tænd ovnen på 225° C.
  5. Læg pizzadejen udrullet på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør den med tomatpasta.
  6. Skær med en skarp kniv 8 snit ca. 5 cm fra kanten og ind mod midten – nøjagtigt som ville du skære pizzaen ud i 8 stykker.
  7. Skær herefter fra midten og ca. 2 cm ud mod kanten lige over for de snit, du har skåret i kanten.
  8. Skær champignonen og peberfrugten i små tern.
  9. Skær ca. ½ tomat i små tern.
  10. Fordel tomater og skinkestrimler på to over for hinanden værende slices.
  11. Fordel peberfugttern på to andre over for hinanden værende slices.
  12. Fordel champignon og bacon på to slices, der ligeledes er over for hinanden.
  13. Fordel kebab og løg på de to sidste slices.
  14. Drys alle pizzaslices på nær den med peberfrugt med revet ost.
  15. Fordel blåskimmelosten på de to pizzaslices med peberfrugt.
  16. Tag fat i to af de ender, du har skåret igennem i yderkanten af pizzadejen, og fold dem mod hinanden, så de dækker lidt af fyldet stjernens ene tak.
  17. Fortsæt med de 7 andre.
  18. Tag fat i en af de små spidser, du har skåret i midten af pizzaen, og fold den op om fyldet.
  19. Fortsæt med 7 andre spidser, så der bliver et hul i midten af stjerne pizzaen.
  20. Pensl dejen med æggehvide.
  21. Sæt pizzaen i ovnen i ca. 20 minutter, til den færdig.
  22. Skyl, og snit imens salaten samt de resterende tomater, og skær agurken i tern.
  23. Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstikstykke stave.
  24. Bland salat, tomat, agurk og gulerødder, og servér det til den færdigbagte stjerne pizza – du kan evt. lægge noget af den i hullet i midten af stjerne pizzaen.

Hvis du synes, der skal kød i stjernetakkerne med gul peber, så er pepperoni en god kombi, men så ryger fedtenergiprocenten altså lige over på den anden side af de 30.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2047/487
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     464/111
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!